• Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
Üyelik Girişi
Videolar

Yeni Yayımlanan Kitaplar

   

İsmail Haqqi His Life Works and Views
Bayram Ali Çetinkaya
İNSAN YAYINLARI

ibn rüşd (1. cilt) (uluslararası ibn rüşd sempozyumu bildirileri) doğu-batı ilişkisinin entelektüel boyutu ibn rüşd'ü yeniden düşünmek



ibn rüşd (2. cilt) (uluslararası ibn rüşd sempozyumu bildirileri) doğu-batı ilişkisinin entelektüel boyutu ibn rüşd'ü yeniden düşünmek




Dini ve felsefi metinler: Yirmibirinci Yüzyılda yeniden okuma, anlama ve algılama

Bayram Ali Çetinkaya(Editör)

Doğu-Batı: İki Dünyanın Buluştuğu Noktada Düşünce Günleri



İzmirli İsmail Hakkı
Bayram Ali Çetinkaya
 İNSAN YAYINLARI



15 TEMMUZ DESTANI

Anasayfa

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından düzenlenen “Geçmişten Günümüze Orta Doğu ve Mardin” temalı çok geniş kapsamlı Uluslararası Ortadoğu Konferansı yoğun bir katılımla başladı. Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Ortadoğu’ya has Sosyal, Ekonomik, Tarihi ve Politik dinamiklerini daha da belirgin ve anlaşılır kılmak hedefiyle entelektüel katkı sunduğu ve üç gün sürecek uluslararası konferansa Ortadoğu, Siyaset ve Tarih araştırmaları alanında uzman birçok bilim adamı katıldı.
03.05.2017
Eğitim ve Değişim Derneği E-DER – İstanbul Medipol Üniversitesi işbirliği ile Eğitim Değişim Seminerleri’nin ikincisi Medipol Üniversitesi Kavacık Güney Yerleşkesi konferans salonunda yapıldı. Hicri 12 Recep 1438, Miladi 9 Nisan 2017 tarihinde “Doğudan Batıya düşüncenin Serüveni” başlığı ile gerçekleşen seminerin konuşmacısı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya oldu.
12.04.2017
Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya 9. 04. 2017 tarihinde Eğitim Değişim Seminerleri kapsamında Medipol Üniversitesi İşbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Doğudan Batıya Düşüncenin Serüveni” seminerine konuşmacı olarak katılacaktır.
01.04.2017
Konu: İslam Medeniyetinin İnşası Konuklar: 1- Prof. Dr. Adnan DEMİRCAN (İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi) 2- Prof. Dr. Kemaleddin TAŞ (Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi) 3- Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA (İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi) İlgili videoyu "VİDEOLAR" kategorisinden izleyebilirsiniz.
19.03.2017
2. İslamcı Dergiler Sempozyumu kapsamında "İslamcı Düşüncenin Öncü Şahsiyetleri" paneli gerçekleştirildi. İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Üsküdar Belediyesi tarafından İLEM merkezinde düzenlenen panelde yazar Bayram Ali Çetinkaya, "İslamcılıktan Sekülerizme Şemseddin Günaltay'ın Zihinsel Dönüşümü" konu başlığını ele aldı. Çetinkaya, meşrutiyetten sonra garpçılık, İslamcılık ve Türkçülük olmak üzere üç ana akımın var olduğunu söyledi.
13.03.2017
Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya 13.03.2017 tarihinde TRT Diyanet’te yayınlanan ve Zahide Ülkü Bakiler'in sunuculuğunu yaptığı Farklı Bakış programına konuk olacaktır.
10.03.2017
Üsküdar Belediyesi, Bağlarbaşı'nda bu yıl kitap fuarının üçüncüsünü düzenliyor... Fuarda, “Fikriyat, Külliyat ve Medeniyet Yolculuğu" başlıklı konferans verdim. Orada da söyledim: Fikriyatsız külliyat, külliyatsız medeniyet olmaz.
13.02.2017
Değişim aracı para, özgürlük ve bağımsızlığın, yani “istiklal ve istikbal”in simgesidir. Medeniyetimizde fethedilen yerlerde hükümranlığın ifadesi olarak, ilk yapılan icraat, hükümdarın kendi adına hutbe okutması ve para bastırmasıdır. Günümüzde de, para, ülkelerin, diğer devletler karşısındaki egemenliğinin bir göstergesi ve sembolü olarak varlığını korumaktadır. Genelde İslâm dünyası, özelde Türkiye, ekonomik ilişkilerinde kendi paralarını kullanabilme imkânından yoksunlar. Bu sadece Müslüman dünya devletleri için geçerli olmayıp, hemen hemen tüm dünya halkları için de geçerli olan bir husustur.
14.01.2017
Allah için, vatan için, namus için, hak için, adalet için, varlığını feda etmektir, şehitlik. Yaşadığımız topraklara hayat veren, şehitlerin vücutlarından akan ab-ı hayattır. Anadolu topraklarında kalmanın Yaratan’ın dışında hiçbir garantisi yoktur. Mekke ve Medîne, İslâm dünyasının ruhanî, mukaddes şehirleri ise de, payitaht dünya ve Anadolu’nun merkezi İstanbul’dur. Anadolu coğrafyasının, ikinci bir Endülüs olma riski her zaman vardır.
14.01.2017
Yaşadığımız zamanlar, ruh ve zihinleri kirletmektedir. Kötünün ve şerrin yaygınlık kazandığı, insanî ve vicdanî özelliklerin yitirildiği haller, toplumsal hayal kırıklıklarını da beraberinde getirmektedir. Her şeye rağmen hayır ve iyiyi temsil eden beyaz, saflığı, arılığı, duruluğu sembolize eder. Güzelliğin ve erdemin hayatımıza ruh vermesi, arınmanın varlık kazanmasıyla gerçekleşir. Kışları resmeden tablolar, “ak”lığın yoğunluğuyla canlanır. Bembeyaz kar manzaraları, aslında iyiliğin resmini çizmek için sınırsız duygular aşılar.
14.01.2017
... 41 ...
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam38
Toplam Ziyaret148750
Etkinlikler
YENİ ÇIKAN ESERLER
                                               






                                             


                                               
                                                                                        
                                                      
                                                   
     





Yayımlanan Eserler


Sayıların Gizemi ve Tasavvufun Dinamikleri
Bayram Ali Çetinkaya
İnsan Yayınları


   İlkçağ Felsefesi Tarihi
Bayram Ali Çetinkaya 
İNSAN YAYINLARI









Yitik Bilgi ve Hikmet
Bayram Ali Çetinkaya





İslam Medeniyetinin Dinamikleri
Bayram Ali Çetinkaya
 İNSAN YAYINLARI



İrfan ve Hikmet Peygamberi 
Bayram Ali Çetinkaya
   İNSAN YAYINLARI
   



   Şems-Mevlana Dostluğu
     Bayram Ali Çetinkaya
     İNSAN YAYINLARI
      


Medine'den Medeniyete

Bayram Ali Çetinkaya
İNSAN YAYINLARI