• Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
Üyelik Girişi
Videolar

Yeni Yayımlanan Kitaplar

   

İsmail Haqqi His Life Works and Views
Bayram Ali Çetinkaya
İNSAN YAYINLARI

ibn rüşd (1. cilt) (uluslararası ibn rüşd sempozyumu bildirileri) doğu-batı ilişkisinin entelektüel boyutu ibn rüşd'ü yeniden düşünmek



ibn rüşd (2. cilt) (uluslararası ibn rüşd sempozyumu bildirileri) doğu-batı ilişkisinin entelektüel boyutu ibn rüşd'ü yeniden düşünmek




Dini ve felsefi metinler: Yirmibirinci Yüzyılda yeniden okuma, anlama ve algılama

Bayram Ali Çetinkaya(Editör)

Doğu-Batı: İki Dünyanın Buluştuğu Noktada Düşünce Günleri



İzmirli İsmail Hakkı
Bayram Ali Çetinkaya
 İNSAN YAYINLARI



15 TEMMUZ DESTANI

Anasayfa

Günlük hayatın telaşı içinde yuvarlanıp gidiyor Türkiye. Anlık ve acil problemlerle öylesine meşgul ki, bir an için olsun durup, geçmiş ve gelecek hakkında etraflıca düşünemiyor. Toplumların daha özgür, barışçıl ve müreffeh olmasının yolunu ve faktörlerini ele alamıyor, inceleyemiyor. Türkiye’de yaşayan herkesin daha iyi bir ülke istediğini kabul etmemiz gerekir. Ancak, bunun nasıl gerçekleştirilebileceği hakkında derin, ciddî fikir ihtilâfları var. Siyasetten teknolojiye, dine sarılmaktan ulu önderin izinden gitmeye kadar uzanan formüller öneriliyor. Bazen bu formüllerin neredeyse sihirli olduğuna inanılıyor.
11.03.2016
"DOĞU'DAN BATI'YA DÜŞÜNCENİN SERÜVENİ "04 Mart - 13 Mart 2016 Tarihlerinde düzenlenen CNR EXPO KİTAP FUARINDA
07.03.2016
Felsefe, Düşünce Tarihi, Sosyoloji, Edebiyat, İlahiyat ve diğer alanlarda uzman kişilerin müstakil makalelerinden oluşuyor kitap. Bütün düşünce tarihini neredeyse ele alabiliyor. Kadim ve kurucu medeniyetlerden İslam düşüncesine kadar. İlk dört cilt Batı düşüncesine, son 6 cilt ise Doğu-İslam düşüncesine ayrılmış.
03.03.2016
İnsanın düşünce serüvenini gözler önüne seren felsefe tarihi, esasen felsefenin ne olduğundan nasıl geliştiğine, çeşitli felsefe öğretilerinin ortaya çıkışından, bu öğretilerin ayrımlarına kadar bir dizi felsefi soru ve sorunu; varlık, bilgi ve değer açısından değerlendiren çok yönlü ve çok boyutlu bir araştırma alanını temsil eder. Felsefenin, felsefe tarihiyle ilişkisinin yapısı bizzat felsefeciler tarafından sorgulanmaktadır. Acaba özgün bir felsefe meydana getirmek için felsefe tarihini bilmek yeterli midir, yoksa tam tersine, özgün bir felsefe daha önceki felsefi düşüncelerin etkisinden sıyrıldığımızda mı oluşmaktadır?
03.03.2016
Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya'nın yeni kitabı "Felsefe Tarihi" Rağbet Yayınları'nda. Bilgi ve siparişleriniz için Rağbet Yayınları telefon: 0 212 528 85 19 Sorumlu genel koordinatör arkadaşımız Yusuf Sarılı: 0 533 373 55 08 www.ragbetyayinlari.com E-mail: ragbetyayin@hotmail.com
27.02.2016
25.02.2016 - Uğur Cumaoğlu Doğu’dan Batı’ya Düşüncenin Serüveni İnsanlık kadar eski olan ve tefekkürle yoğrulduğunda değeri daha da artan düşünme eylemi, insanlık tarihi boyunca her yönüyle insani gelişimin merkezinde olmuştur. Bidayeti düşünce nihayeti tefekkür olan insan, her an da ve safhada hakikate dönmeyi ve hakikatin peşinde olmayı bir görev addeylemiştir. İnsan düşüncedir, tefekkürdür ve insanı değerli kılanda bunlar aracılığıyla hakikate talip olmasıdır.
27.02.2016
MURAT GÜZEL / Açık Görüş Kitaplığı İslam düşüncesi dendiğinde genelde Kuşeyri’nin ünlü epistemik tasnifine başvurulur. Buna göre bilgi sistemleri üç tarzda şekillenir: Beyan, Burhan, İrfan. Muhammed Cabiri, Kuşeyri’nin bu tasnifini detaylandırırken Beyan bilgi sisteminin İslam havzasında gelişmiş tek orijinal sistem olduğunu belirtir. Diğer bilgi sistemleri elbette kimi önemli farklılıklarla başka kültür havzalarında da görülür. Cabiri’nin özetlemesiyle, Beyan bilginin nakille (nass) olacağı temeline dayanır ve aracı dildir. Burhan bilgi sistemi, bilginin akılla (logos) elde edileceğini söyleyen sistemdir ve aracı mantıktır. İrfan ise, bilginin sezgiyle (gnos) alınacağını söyleyen sistemdir ve aracı ‘kalp’tir.
27.02.2016
Bayram Ali Çetinkaya'nın, Diyanet Aylık Dergisi'nin 2016 Şubat sayısında yer alan "İslam Medeniyetinin Temel Parametreleri" adlı Makalesine ulaşmak için tıklayınız.
23.02.2016
DOĞU'DAN BATI'YA DÜŞÜNCENİN SERÜVENİ RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI.
22.02.2016
İslâm düşüncesinin tarihsel tecrübesine odaklanan İslâm Düşüncesi Tarihi Siyasetten İrfana, İslâm düşünce tarihindeki belli başlı düşünce anlayışlarının, felsefî ve siyasal açılımlarını, insan, siyaset, nübüvvet, felsefe ve tasavvuf gibi meselelere yaklaşımlarını esas alarak, analitik bir değerlendirmesini hedefliyor. Bayram Ali Çetinkaya, İslâm düşüncesinin felsefi köklerini ve gelişimini kolay anlaşılır bir dille, kapsamlı şekilde ele alıyor; İslâm düşünce tarihini geniş tarihsel ve kültürel bağlamları içinde değerlendiriyor. Her bölümün bağımsız bir kitap kimliği de taşıdığı bu eser, felsefî ve fikrî yönelimler, tartışmalar, farklı söylemler, üzerinde odaklaşılan izlekler, ayrıca bunların fikrî kaynakları, dönemler ve farklılaşmalar boyunca etkisini yakından hissettiren kurucu zihniyet kalıplarını mercek altına alıyor.
30.01.2016
... 43 ...
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam176
Toplam Ziyaret149887
Etkinlikler
YENİ ÇIKAN ESERLER
                                               






                                             


                                               
                                                                                        
                                                      
                                                   
     





Yayımlanan Eserler


Sayıların Gizemi ve Tasavvufun Dinamikleri
Bayram Ali Çetinkaya
İnsan Yayınları


   İlkçağ Felsefesi Tarihi
Bayram Ali Çetinkaya 
İNSAN YAYINLARI









Yitik Bilgi ve Hikmet
Bayram Ali Çetinkaya





İslam Medeniyetinin Dinamikleri
Bayram Ali Çetinkaya
 İNSAN YAYINLARI



İrfan ve Hikmet Peygamberi 
Bayram Ali Çetinkaya
   İNSAN YAYINLARI
   



   Şems-Mevlana Dostluğu
     Bayram Ali Çetinkaya
     İNSAN YAYINLARI
      


Medine'den Medeniyete

Bayram Ali Çetinkaya
İNSAN YAYINLARI