• Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
    • Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya
Üyelik Girişi
Videolar

Yeni Yayımlanan Kitaplar

   

İsmail Haqqi His Life Works and Views
Bayram Ali Çetinkaya
İNSAN YAYINLARI

ibn rüşd (1. cilt) (uluslararası ibn rüşd sempozyumu bildirileri) doğu-batı ilişkisinin entelektüel boyutu ibn rüşd'ü yeniden düşünmek



ibn rüşd (2. cilt) (uluslararası ibn rüşd sempozyumu bildirileri) doğu-batı ilişkisinin entelektüel boyutu ibn rüşd'ü yeniden düşünmek




Dini ve felsefi metinler: Yirmibirinci Yüzyılda yeniden okuma, anlama ve algılama

Bayram Ali Çetinkaya(Editör)

Doğu-Batı: İki Dünyanın Buluştuğu Noktada Düşünce Günleri



İzmirli İsmail Hakkı
Bayram Ali Çetinkaya
 İNSAN YAYINLARI



15 TEMMUZ DESTANI

Anasayfa

İlim, Dostluk ve Muhabbetin Buluştuğu Yer: Kadim ve Ruhanî Şehir Sivas’ın İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA Sivas(ın) İlahiyat(ı) bir okul ve ekoldür. Yani, Sivas Okulu, bu kadim ve ruhanî şehrin köklerinde inşa edilmiş bilim merkezleri medreselerin/üniversitelerin ruhundan beslenir ve mayalanır. Ortaçağ Anadolu’sunun merkezinde dördüz ilim ocaklarının/güzellerinin -Buruciye (Fen/Tabiat Bilimleri), Şifaiye (Tıp Bilimleri), Çifte Minareli Medrese (İlahiyat Bilimleri) ve Gök Medrese (Hadis Bilimleri)- kadîm nefesinden, Sivas (Cumhuriyet Üniversitesi) İlahiyat Fakültesi feyz alır.
17.07.2018
Kudüs’ün tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Belki de bundan dolayı, bu kutsal şehrin insanlık tarihinin üç kadim şehirden birisi olduğu söylenir. Kudüs’ü ve onun kutsi mabedi Mescid-i Aksâ’yı anlamak için, bu mekânların banisi olan Davud ve Süleyman Peygamberleri bilmek ve tanımak gerekmektedir. Çoban Hükümdar Hz. İbrahim ve Hz. Yakub’un soyundan gelen -İşâ’nın oğlu- Hz. Davud (as), on iki kardeşten birisidir. Aslında yönetici olarak kudretli bir peygamber olmasına rağmen, rivayetlere göre, kısa boylu ve bedenen zayıftır. Birçok peygamber gibi, çobanlık yapar. (Devamı için Başlığa tıklayınız!)
21.06.2018
Konya Fikir ve Sanat Adamları Derneği ve Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Yaşayan Konya Hafızası İkindi Sohbetlerinde bu hafta“İrfanî Geleneğimiz ve Mevlâna ve Şems Dostluğu” konuşuldu. Prof.Dr. Bayram Ali Çetinkaya: “Mevlâna’nın Şems’le buluşması, Doğu’yla Batı’nın buluşmasıydı. Şems-i Tebrizî’nin gelişiyle fünye ateş aldı, bomba infilak etti. Maneviyat dünyasında Doğu ve Batı birleşti. Onlar ikiz ruhlardır, kader arkadaşı, yoldaştırlar.”
11.04.2018
Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, okurlarıyla; hikmetten gönle giden irfan yolunun engellerinden moderleşmenin tükettiği erdem olan samimiyete, kimliksiz ve köksüz düğünlerden ailenin iflasına, Arakanlı Müslümanlardan 15 Temmuz şehitlerine, hikmet, irfan, erdem, kimlik ve tevhid üzerine geniş bir yelpazede okurlarıyla sohbet ediyor. Allah'ın hepimize 'değer' vermesi için evrensel tavsiyelerde bulunuyor.
16.03.2018
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, Türk mutasavvıflarından Hoca Ahmet Yesevi hakkında İletim gazetesine konuştu Prof. Dr. Çetinkaya İlk Türk Mutasavvıflarından Hoca Ahmet Yesevi’yi Anlattı. Hoca Ahmet Yesevi 12.yy Anadolu medeniyetinin öncü düşünürlerinden birisi olarak kabul edilir. Türkistan’da mürşidi Aslan Baba’dan aldığı eğitimle insanların değerlerini ve ruhlarını inşa etmiştir.
20.02.2018
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Prof. Dr. Zülfikar Güngör’ün editörlüğünü yaptığı “Divan-ı Hikmet Sohbetleri” başlıklı eser yayımlandı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Hoca Ahmet Yesevi’nin vefatının 850. yıl dönümü vesilesiyle 2016-2017 sezonu “Hoca Ahmet Yesevi Yılı” olarak ilan edildi. Yıl içerisinde Hoca Ahmet Yesevi adına düzenlediğimiz ve Ahmet Yesevi’nin hikmetlerinin daha iyi anlaşılması için “Divan-ı Hikmet Sohbetleri” programları düzenlendi.
25.01.2018
İlk olarak Arap(lara) Yarımadasına gelmiş olan İslam’ın evrensel bir din oluşu, bütün dünyaya yayılmasına sebep olmuştur. İslâm’ın yayılması ve taraftar bulması büyük bir hızla gerçekleşmiş, Arapların dışında Türkler ve Acemler/İranlılar, Müslümanlığın cihanşümul bir inanç sistemi haline dönüşmesinde önemli roller oynamışlardır. Dolayısıyla Haçlı Seferleri, Moğol İstilası gibi Ortaçağın küresel hareketleri, Türklerin çevresinde gelişme göstermiş büyük ölçekli tarihi olgular olarak görülmelidir. Türklerin Müslüman olmalarından önceki düşünsel ve kültürel birikimi, İslam’la şereflenmelerinden sonra da hızla artmıştır. Hikmet/felsefe, tasavvuf ve kelamın yolculuğu, Türkler olmadan düşünülemez. Türkistan’ın bilgeleri/uluları, irfan ve tefekkürü gönül imbiğinden damıtarak Anadolu nefeslerine dönüşmüştür. Bu çalışmanın temel gayesi Türk ve Osmanlı coğrafyasında teşekkül eden düşünce birikiminin farklılıkları cem ederek bir evrenselliğe ulaştığını göstermektir.
19.01.2018
Doğu'dan Batı'yı Düşüncenin Serüveni eserinin ikinci baskısı çıkmıştır. 10 cilt ve 10.800 sayfadan oluşan İlk baskıdan farklı olarak eserin İkinci baskısına yirmi başlık daha eklenmiş ve toplamda 12.000 sayfaya ulaşılmıştır.
10.01.2018
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 12/12/2017 tarihinde düzenlenecek “Aşk, İrfan ve Anadolu” başlıklı panele Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya konuşmacı olarak katılacaktır.
03.12.2017
Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından, UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı münasebetiyle düzenlenen Divan-ı Hikmet Sohbetleri-15 Konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya'nın katılımıyla 15 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.
16.11.2017
... 39 ...
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam202
Toplam Ziyaret210399
Etkinlikler





YENİ ÇIKAN ESERLER





          


                                 






                                             


                                               
                                                                                        
                                                      
                                                   
     





Yayımlanan Eserler


Sayıların Gizemi ve Tasavvufun Dinamikleri
Bayram Ali Çetinkaya
İnsan Yayınları


   İlkçağ Felsefesi Tarihi
Bayram Ali Çetinkaya 
İNSAN YAYINLARI









Yitik Bilgi ve Hikmet
Bayram Ali Çetinkaya





İslam Medeniyetinin Dinamikleri
Bayram Ali Çetinkaya
 İNSAN YAYINLARI



İrfan ve Hikmet Peygamberi 
Bayram Ali Çetinkaya
   İNSAN YAYINLARI
   



   Şems-Mevlana Dostluğu
     Bayram Ali Çetinkaya
     İNSAN YAYINLARI
      


Medine'den Medeniyete

Bayram Ali Çetinkaya
İNSAN YAYINLARI